Limba romana English

Tratamente Stomatologice • Indicaţii şi Restricţii Post-Terapeutice

Implant Dentar
Implant Dentar

Un implant dentar este o rădăcină dentară artificială introdusă în osul maxilar sau mandibular pentru a susţine o coroană, punte sau proteză dentară, în vederea înlocuirii unuia sau a mai multor dinţi lipsă. Este solutia stomatologică optimă şi minim invazivă în refacerea edentaţiei (lipsei unui dinte natural) şi este de mai multe tipuri şi forme, cel mai frecvent folosit fiind implantul dentar endo-osos.

Coroana Zirconiu
Coroane dentare din Zirconiu

În ultimii ani, protetica dentară s-a îmbunătăţit foarte mult. Au apărut noi materiale dentare ce au revoluţionat stomatologia. Unul din acestea este Zirconiul. Oxidul de Zirconiu este cel mai rezistent tip de material dentar disponibil pe piaţă. Este de 5 ori mai rezistent decât porţelanul din lucrările metalo-ceramice clasice.

Fateta Dentara
Faţete dentare - Zirconiu sau ceramică

Faţetele dentare sunt folosite în cosmetica dentară, fiind soluţia cea mai conservatoare (minim-invazivă) în corectarea problemelor inestetice ale dinţilor frontali. O faţetă este o foiţă fină de ceramică sau oxid de Zirconiu confecţionată în laborator prin tehnologia CAD-CAM System, ce se aplică pe suprafaţa vestibulară (exterioară) a dintelui prin cimentare..

Albire Dentara
Albirea dinţilor

Albirea dentară profesională, contrar zvonurilor, nu afectează cu nimic sănătatea dinţilor. Ea penetrează smalţul doar pe o adâncime de câteva zeci de microni, scoţând din acesta elementele ce îi dau culoarea gălbuie, remineralizând mai apoi smalţul în noua culoare. Diferenţa între albirea efectuată în cabinet şi cea efectuată acasă este timpul mult mai scurt al celei din cabinet (o singură şedinţă de o oră).

Cosmetica Dentara
Estetica dentară

Cosmetica dentară foloseşte tratamente de ultimă generaţie ce sunt capabile de a transforma zâmbete şi a şterge semnele de îmbătrânire dentară. Cosmetica dentară este tratamentul dentar care îmbunătăţeşte frumuseţea şi sănătatea zâmbetului dvs. şi cuprinde o gamă de proceduri de la albirea dinţilor, înlocuirea obturaţiilor dentare metalice, repararea fracturilor dentare cu faţete din ceramică.

Sigilare Dentara
Sigilarea dinţilor la copii şi adulţi

Sigilarea este o metodă de prevenire a cariei dentare, utilizată atât în pedodonţie (stomatologia pediatrică) cât şi în stomatologia generală a adultului. Este de obicei indicată pe dinţii neafectaţi de carie. Ea constă în aplicarea unui strat foarte subţire de compozit fluid (sigilant dentar) pe suprafaţa masticatorie a dinţilor în şanţuri şi fosete, dar şi pe suprafeţele linguale şi vestibulare.

Proteze Mobile
Proteze totale sau parţiale

În cazul primului contact cu o proteză dentară mobilizabilă este indicat în general a se purta cât mai mult timp până la următoarea programare. Este normal ca proteza să jeneze iniţial şi să apese anumite zone, unde pot apărea ulceraţii (leziuni de decubit). Aceste zone incomode ale protezei vor dispărea prin adaptarea ei de către medicul dentist la următoarea programare.

Pacienti cu Tratamente Stomatologice
Cazuri Clinice - Pacienţi trataţi

Câteva dintre cazurile noastre clinice cu imagini și explicații. Pacienți cu probleme funcționale, estetice, genetice sau dobândite, unde s-au aplicat cu succes tratamente stomatologice personalizate. Fațete dentare, Implanturi și lucrări protetice din ceramică pe Zirconiu sau metalo-ceramică total estetică (fizionomică).

Indicatii dupa Implant
Implanturi dentare - Restricţii postoperatorii

După inserţia unor implanturi dentare, contrar aşteptărilor pacienţilor, durerile postoperatorii sunt mai mici decât după extracţia dentară. Edemul zonei este normal şi de aşteptat. Medicaţia recomandată de noi este obligatorie bazată pe antibiotice 8-10 zile, indiferent de simptome. Pentru a reduce simptomele dureroase post-operaţionale recomandăm antiinflamatoare.

Indicatii dupa Extractie
Extracţii dentare - Restricţii postoperatorii

De cele mai multe ori, extracţia dentară implică şi un tratament antibiotic de aproximativ 5 zile sau o săptămână dacă este prezentă şi o infecţie preoperatorie (abces dentar). Este foarte importantă alimentatia şi hidratarea pacientului postoperator. Multi pacienţi, din dorinţa de a păstra locul curat, evită să se alimenteze sau o fac deficitar.

Indicatii dupa Obturatia de Canal
Obturaţia de canal - Recomandări

După un tratament de canal, recomandarea noastră este să luaţi un anti-inflamator pe bază de Ibuprofen în ziua tratamentului, indeferent de existenţa sau nu a simptomelor. Acest lucru ajută la reducerea inflamaţiei apicale ce poate apărea. Limba, buzele şi obrajii pot fi amorţite câteva ore după terminarea şedintei atunci când vi s-a efectuat o anestezie.

Indicatii dupa Plombe Dentare
Îngrijirea plombelor dentare

Odată reconstituiţi dinţii cu materiale pe bază de răşini compozite, aceste restaurări vă vor servi bine pentru câţiva ani. Materialele folosite conţin mici particule de sticlă şi smalţ în componenţă pentru forţă şi rezistenţă la abraziune. Ele sunt cele mai bune şi mai noi materiale disponibile astăzi în stomatologie pentru restaurarea dentară coronară.

Lucrari Dentare
Lucrări protetice fixe

Periajul efectuat de două ori pe zi, cât şi curăţirea zonelor interdentare zilnică cu aţă dentară sau periuţe special concepute, sunt extrem de importante în cazul coroanelor sau al faţetelor dentare. Aceste măsuri de igienă îndepărtează un strat aderent de bacterii numit placă bacteriană. Placa bacteriană şi tartrul sunt principalii răspunzători în apariţia bolilor parodontale şi a cariilor dentare.

Gutiere Nocturne
Gutiere de bruxism

Gutierele de noapte pentru tratamentul bruxismului sunt nişte dispozitive de plastic purtate pe una din arcade, pentru a proteja dinţii de a fi abrazaţi sau fracturaţi. Abraziunea dentară este cel mai des cauzată de obiceiuri vicioase (bruxismul - "scrâşnitul din dinţi") manifestate în special pe timpul nopţii, subconstient, sau în timpul zilei în momente de concentrare maximă şi stress.

Igiena Dentara
Prevenirea cariilor dentare

V-aţi întrebat vreodată de ce anumite persoane posedă un zâmbet foarte frumos, în timp ce altele încearcă însă niciodată nu ajung la acelaşi rezultat? Secretul unui zâmbet frumos constă în câţiva paşi simpli pe care oricine îi poate urma. Rezervaţi-vă mai mult timp pentru a acorda danturii atenţia de care are nevoie.

Amelogeneza Imperfectă
Amelogeneza Imperfectă

Amelogeneza Imperfectă este o tulburare congenitală rară în care dinții prezintă o dezvoltare și mineralizare anormală a smalțului fără legătură cu alte boli sistemice sau generale. Ea se datorează funcționării defectuoase a proteinelor din smalț.

Dintii Temporari
Dinţii de lapte

Dentiţia deciduală cunoscută şi sub numele de dentiţie primară sau temporară (de lapte) reprezintă primii dinţi ce apar la copii. Dinţii de lapte îşi încep dezvoltarea încă din stadiul de embrion şi devin vizibili în cavitatea bucală după naştere, atunci când copilul este bebeluş. Ei se vor schimba şi vor fi înlocuiţi cu dinţii permanenţi, însă în absenţa dinţilor permanenţi pot rămâne funcţionali pentru mulţi ani (foarte rar).

Dintii Definitivi
Dinţii permanenţi

În jurul vârstei de 6 ani dezvoltarea în interiorul osului a dinţilor permanenti determină o resorbţie a rădăcinii dinţilor temporari până în punctul în care devin mobili, sunt exfoliaţi şi înlocuiţi unul câte unul de către dinţii definitivi similari, mai puţin molarii care sunt înlocuiţi de premolari. În această perioadă copilul prezintă dentiţie mixtă (dinţi temporari şi definitivi prezenţi pe arcadă).

Alimente Bune
Alimente bune şi rele pentru dinţi

Care sunt alimentele rele pentru dinţii tăi? Băuturile carbogazoase, chiar şi cele dietetice, conţin acid fosforic şi citric care în timp erodează smalţul dinţilor şi îi fac mai sensibili la alimentele reci sau fierbinţi. Jeleurile, pe lângă faptul că au conţinut ridicat de zaharuri şi ajută în formarea cariilor, sunt foarte lipicioase şi pot îndepărta lucrările sau plombele vechi.