Lucrările Dentare Fixe • Recomandări

Întreținerea coroanelor și fațetelor dentare

Periajul efectuat de două ori pe zi, cât și curățirea zonelor interdentare zilnică cu ață dentară sau periuțe special concepute, sunt extrem de importante în cazul coroanelor sau al fațetelor dentare. Aceste măsuri de igienă îndepărtează un strat aderent de bacterii numit placă bacteriană.

Placa bacteriană și tartrul sunt principalii răspunzători în apariția bolilor parodontale și a cariilor dentare. Este responsabilitatea dvs. să vă igienizați corespunzător toate suprafețele dentare în fiecare zi, pentru a asigura o viață cât mai lungă atât lucrărilor dvs. protetice dar și dinților dvs. naturali.

coroana dentara metalo-ceramica

O atenție deosebită trebuie acordată îndepărtării plăcii de pe marginile coroanelor (zona unde dintele întâlnește coroana). Marginile coroanelor plasate deasupra gingiei sunt mai ușor de periat și de menținut curate, prevenind cariile și boala parodontală. Pe de altă parte, astfel de margini se observă, ceea ce oferă un aspect inestetic, așa că de cele mai multe ori, ele sunt plasate sub-gingival, pentru a fi ascunse ochiului.

În timp însă, datorită resorbției osului și respectiv retracției gingivale, aceste margini pot deveni vizibile. Acest lucru e fiziologic și se întâmplă odată cu înaintarea în vârstă dar uneori retracția poate fi accelerată mai ales datorită periajului excesiv sau ineficient, așa că un periaj efectuat corect poate menține timp îndelungat estetica lucrărilor dentare și crește semnificativ viața acestora.

Întreținerea punților dentare

Viața punților dentare depinde foarte mult de sănătatea dinților stâlpi și a osului care-i susține.

lucrari dentare portelan ceramica

Pentru o viață lungă a acestora, periați-vă și folosiți ața dentară după fiecare masă. De această dată însă, e vorba de o ață dentară specială (Super floss) folosită pentru a curăța zona de sub punte, ce are contact cu mucoasa gingivală.

Actualizat: 2 Decembrie 2014


<< Proceduri Stomatologie

© 2007-2024 Clinica Stomatologică SORIdent