Lucrările Dentare Fixe • Recomandări

Întreţinerea coroanelor şi faţetelor dentare

Periajul efectuat de două ori pe zi, cât şi curăţirea zonelor interdentare zilnică cu aţă dentară sau periuţe special concepute, sunt extrem de importante în cazul coroanelor sau al faţetelor dentare. Aceste măsuri de igienă îndepărtează un strat aderent de bacterii numit placă bacteriană.

Placa bacteriană şi tartrul sunt principalii răspunzători în apariţia bolilor parodontale şi a cariilor dentare. Este responsabilitatea dvs. să vă igienizaţi corespunzător toate suprafeţele dentare în fiecare zi, pentru a asigura o viaţă cât mai lungă atât lucrărilor dvs. protetice dar şi dinţilor dvs. naturali.

coroana dentara metalo-ceramica

O atenţie deosebită trebuie acordată îndepărtării plăcii de pe marginile coroanelor (zona unde dintele întâlneşte coroana). Marginile coroanelor plasate deasupra gingiei sunt mai uşor de periat şi de menţinut curate, prevenind cariile şi boala parodontală. Pe de altă parte, astfel de margini se observă, ceea ce oferă un aspect inestetic, aşa că de cele mai multe ori, ele sunt plasate sub-gingival, pentru a fi ascunse ochiului.

În timp însă, datorită resorbţiei osului şi respectiv retracţiei gingivale, aceste margini pot deveni vizibile. Acest lucru e fiziologic şi se întâmplă odată cu înaintarea în vârstă dar uneori retracţia poate fi accelerată mai ales datorită periajului excesiv sau ineficient, aşa că un periaj efectuat corect poate menţine timp îndelungat estetica lucrărilor dentare şi creşte semnificativ viaţa acestora.

Întreţinerea punţilor dentare

Viaţa punţilor dentare depinde foarte mult de sănătatea dinţilor stâlpi şi a osului care-i susţine.

lucrari dentare portelan ceramica

Pentru o viaţă lungă a acestora, periaţi-vă şi folosiţi aţa dentară după fiecare masă. De această dată însă, e vorba de o aţă dentară specială (Super floss) folosită pentru a curăţa zona de sub punte, ce are contact cu mucoasa gingivală.

Actualizat: 2 Decembrie 2014


<< Proceduri Stomatologie

© 2007-2021 Clinica Stomatologică SORIdent