Plombele Dentare - Indicaţii şi restricţii

Obturaţia coronară estetică din răşină compozit (plomba)

Odată reconstituiţi dinţii cu materiale pe bază de răşini compozite, aceste restaurări vă vor servi bine pentru câţiva ani.

carie dentara

Materialele folosite conţin mici particule de sticlă şi smalţ în componenţă pentru forţă şi rezistenţă la abraziune. Ele sunt cele mai bune şi mai noi materiale disponibile astăzi în stomatologie pentru restaurarea dentară coronară, atunci când dintele este afectat de o carie superficială, unde nu este implicat nervul dintelui.

plomba dentara din compozit fotopolimerizabil

Trebuie oricum să luati la cunostinţă urmatoarele:

La fel ca la dinţii naturali, evitaţi să mestecaţi lucruri foarte dure (bomboane, dropsuri etc) pe dinţii obturaţi, pentru că răşina se poate fractura la forţe foarte mari.

Când vi s-a efectuat o anestezie, buzele, limba şi obrajii pot fi amorţite câteva ore după terminarea şedintei. Evitaţi să mestecaţi şi să beţi lichide fierbinţi până dispare senzaţia de amorţeală. Este foarte uşor să vă muşcaţi sau să vă ardeţi limba sau buzele în timp ce anestezia încă persistă.

Este normal să prezentaţi o sensibilitate la cald, rece sau presiune, după ce vi s-a reconstituit dintele. Locul anesteziei poate de asemenea să fie dureros. Un antiinflamator pe baza de Ibuprofen vă ajută în cazul acestor simptome. Dacă sensibilitatea în masticaţie persistă mai mult de câteva zile, sau sensibilitatea la rece sau la cald se intensifică, contactaţi-ne. În general cu cât caria a fost mai adâncă, cu atât mai sensibil va fi dintele după, sensibilitate ce ar trebui să dispară în timp.

Puteţi mânca imediat ce anestezia s-a dezinstalat complet din moment ce plombele sunt dure încă de când aţi părăsit cabinetul nostru. Dacă muşcătura vi se pare inegală, plomba vi se pare înaltă sau dacă aveţi orice nelamurire, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Publicat: 4 Ianuarie 2015


<< Proceduri Stomatologie

© 2007-2020 Clinica Stomatologică SORIdent