Plombele Dentare - Indicații și restricții

Obturația coronară estetică din rășină compozit (plomba)

Odată reconstituiți dinții cu materiale pe bază de rășini compozite, aceste restaurări vă vor servi bine pentru câțiva ani.

carie dentara

Materialele folosite conțin mici particule de sticlă și smalț în componență pentru forță și rezistență la abraziune. Ele sunt cele mai bune și mai noi materiale disponibile astăzi în stomatologie pentru restaurarea dentară coronară, atunci când dintele este afectat de o carie superficială, unde nu este implicat nervul dintelui.

plomba dentara din compozit fotopolimerizabil

Trebuie oricum să luati la cunostință urmatoarele:

La fel ca la dinții naturali, evitați să mestecați lucruri foarte dure (bomboane, dropsuri etc) pe dinții obturați, pentru că rășina se poate fractura la forțe foarte mari.

Când vi s-a efectuat o anestezie, buzele, limba și obrajii pot fi amorțite câteva ore după terminarea ședintei. Evitați să mestecați și să beți lichide fierbinți până dispare senzația de amorțeală. Este foarte ușor să vă mușcați sau să vă ardeți limba sau buzele în timp ce anestezia încă persistă.

Este normal să prezentați o sensibilitate la cald, rece sau presiune, după ce vi s-a reconstituit dintele. Locul anesteziei poate de asemenea să fie dureros. Un antiinflamator pe baza de Ibuprofen vă ajută în cazul acestor simptome. Dacă sensibilitatea în masticație persistă mai mult de câteva zile, sau sensibilitatea la rece sau la cald se intensifică, contactați-ne. În general cu cât caria a fost mai adâncă, cu atât mai sensibil va fi dintele după, sensibilitate ce ar trebui să dispară în timp.

Puteți mânca imediat ce anestezia s-a dezinstalat complet din moment ce plombele sunt dure încă de când ați părăsit cabinetul nostru. Dacă mușcătura vi se pare inegală, plomba vi se pare înaltă sau dacă aveți orice nelamurire, nu ezitați să ne contactați.

Publicat: 4 Ianuarie 2015


<< Proceduri Stomatologie

© 2007-2024 Clinica Stomatologică SORIdent